Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πιπεροσαλάτα με ψητές πιπεριές

Αποστολή
Μια σαλάτα που ταιριάζει με κρέας, ψάρι και πουλερικά και είναι στολίδι για τα οικογενειακά ή επίσημα τραπέζια σας. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο σας σκεπασμένη για 4 ημέρες. Μη σας πω ότι έτσι θα γίνει ακόμα πιο ωραία, γιατί μαριναρισμένη στα υγρά της θα είναι τέλεια.
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τις ψήνουμε για περίπου 30΄, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα. Τις γυρίζουμε να καψαλιστούν γύρω γύρω. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄. Τις τοποθετούμε όπως είναι ζεστές μέσα σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ με καπάκι. Τις κλείνουμε καλά για 7΄-10΄ να υγρανθούν και να ξεκολλάει εύκολα η φλούδα.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Ροδίζουμε το σκόρδο για 1΄ και το αφαιρούμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για 4΄-5΄, το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 4΄-5΄.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας με μαχαιράκι τη φλούδα τους. Αφαιρούμε σπόρους και κοτσάνι και κόβουμε τις χρωματιστές πιπεριές σε μεγάλα καρέ ή σε λωρίδες. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ντομάτες. Σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε κατά βούληση και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σερβίρουμε την πιπεροσαλάτα ζεστή ή κρύα - είναι τέλεια έτσι κι αλλιώς.


Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 ντομάτα μεγάλη, ψιλοκομμένη σε καρεδάκια
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ή κόλιαντρο φρέσκο
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι