Μηλόπιτα, της Βιργινίας Καραγιάννη

Υλικά

Για τη γέμιση
8 μήλα,
8 κ.σ ζάχαρη,
8 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κ.γ κανέλα,

Για τη ζύμη
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
250 γραμμ. μαργαρίνη,
λίγο νερό


Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη ζύμη, ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, και προσθέτετε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομμάτια. Τρίβετε με τα δάχτυλα, έτσι ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Προσθέστε λίγο νερό, και ζυμώνετε καλά ώσπου να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για να φτιάξετε τη γέμιση, κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, και ανακατεύετε με το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί, και τοποθετείτε μέσα τη γέμιση. Ψήνετε στους 175 βαθμούς C, για 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο τη μηλόπιτα, και την ψήνετε για ακόμα 30 λεπτά.