Η Αιγαιοπελαγίτικη Γαστρονομία μέσα από τα Πελαγίσια Θαλασσινά

Η αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα έχει να περηφανεύεται για τις ασύγκριτης νοστιμιάς και ποιότητας γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. Έχει τόσο πλούσιο γαστρονομικό πολιτισμό που το Νότιο Αιγαίο, φέτος ανακηρύχτηκε Γαστρονομική Περιφέρεια Ευρώπης (2019) , μία τεράστια τιμή για την Ελλάδα αλλά και για εμένα που με ανακήρυξαν Πρέσβειρα της γαστρονομίας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

 

Είναι μία κουζίνα με κοινό παρανομαστή τον ενιαίο πολιτισμό, την πέτρινη και άνυδρη γη, νοτισμένη με την αρμύρα της θάλασσας, ηλιοκαμένη κι ανεμοδαρμένη, και με κορωνίδα της μοναδικότητάς της, ανάμεσα σε άλλα, τα πελαγίσια θαλασσινά.

Σήμερα σας έχω μια πρώτη, ξενάγηση, που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εξερεύνηση του πλούσιου γαστρονομικού πολιτισμού του λατρεμένου μου τόπου.

Με συνταγές από φρέσκα κι ασύγκριτης νοστιμιάς, πελαγίσια θαλασσινά.

Τα θαλασσινά του Αιγαίου, που αποτελούν ένα αναπόσπαστό κομμάτι της Ελληνικής Μεσογειακής διατροφής και προσφέρουν μια ξεχωριστή γεύση Ελλάδας.

Απολαύστε τις μοναδικές αυτές γεύσεις

με αγάπη, Αργυρώ

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε