• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
6
  • 3 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 μικρό κουνουπίδι (κομμένο σε μικρές μπουκιές ή αλεσμένο ή μπρόκολο)
  • 1/2 φλ. τριμμένο τυρί
  • 2 βραστά αυγά
  • 1 τρυφερό φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Για το dressing μουστάρδας
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.σ μαγιονέζα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • μαϊντανό ή άνηθο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κουνουπίδι σοτέ

    Zεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το bacon μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές.

    Bγάζουμε το bacon σε πιατέλα, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

    Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό το σπασμένο σκόρδο και το αφαιρούμε.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4΄.

    Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το τυρί και σβήνουμε τη φωτιά.

    Το πιάτο μας είναι σχεδόν έτοιμο!

    Για το dressing μουστάρδας

    Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το ντρέσινγκ με σύρμα και προσθέτουμε λίγο νερό για να αραιώσουμε το dressing μουστάρδας.

    Σε μια βαθιά πιατέλα βάζουμε το ζεστό κουνουπίδι, τα βραστά αυγά κομμένα, το ψιλοκομμένο ξεροψημένο μπέικον. Περιχύνουμε με τη σως μουστάρδας και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα υλικά.

    Γαρνίρουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.

    Εάν σας άρεσε αυτό το dressing μουστάρδας, μπορείτε να δοκιμάσετε και το ντιπ μουστάρδας με μέλι.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται