Εκτέλεση
Για το κουνουπίδι σοτέ με μπέικον και αυγό:
Zεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το bacon μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές.
Bγάζουμε το bacon σε πιατέλα, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό το σπασμένο σκόρδο και το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4΄.
Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το τυρί και σβήνουμε τη φωτιά.
Το κουνουπίδι σοτέ με μπέικον και αυγό ειναι σχεδόν έτοιμο!
Για το dressing μουστάρδας
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το λεμόνι ,το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το ντρέσινγκ με σύρμα και προσθέτουμε λίγο νερό για να αραιώσουμε το dressing μουστάρδας για το κουνουπίδι σοτέ με μπέικον και αυγό.
Σε μια βαθιά πιατέλα βάζουμε το ζεστό κουνουπίδι, τα βραστά αυγά κομμένα, το ψιλοκομμένο ξεροψημένο μπέικον. Περιχύνουμε με την σος μουστάρδας και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα υλικά.
Γαρνίρουμε το κουνουπίδι σοτέ με μπέικον και αυγό με ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
Εαν σας άρεσε αυτό το dressing μουσταρδας, μπορέιτε να δοκιμάσετε και το ντιπ μουστάρδας με μέλι.
Εξίσου νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι σοτέ με μπεικον και αυγό, είναι το Κουνουπίδι Γιαχνί! Σας προτείνω να δοκιμάσετε και αυτή!