Σερβίρετε την πιπεροσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί κι έχετε ένα φανταστικό ορεκτικό.

Σερβίρετε την πιπεροσαλάτα με φρυγανισμένο ψωμί κι έχετε ένα φανταστικό ορεκτικό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
14
  • 1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης (όχι πολύ µεγάλες)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλ. ξίδι από κρασί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
  • 150 γραµ. φέτα σε τρίµµατα
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πιπεριές Φλωρίνης µε φέτα

    Διαλέγουμε μικρές πιπεριές.

    Αφού τις πλύνουμε καλά, τις σκουπίζουμε να μην έχουν υγρά.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε ολόκληρες μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στη φλούδα τους.

    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε τις πιπεριές με το ξίδι.

    Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά για 2-3΄, ενώ αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν.

    Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε και τραβάμε τη φλούδα τους και τις κόβουμε κατά μήκος σε λωρίδες.

    Στο λαδόξιδο του τηγανιού ρίχνουμε τα σκόρδα και τα αφήνουμε για 2΄.

    Στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτό το σκορδάτο λαδόξιδο (όχι όλο) τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και έχουμε ένα υπέροχο ορεκτικό, ή μεζέ για κρασί!

    Αν σας άρεσαν οι πιπεριές Φλωρίνης με φέτα, δοκιμάστε και την παρακάτω εύκολη συνταγή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται