• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
30
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 φλ. ωμά κάσιους
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ πάστα κάρυ
  • 1½ φλ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 1 φλ. χούμους
  • 1 λάιμ
  • 1 κ.σ βαλσάμικο ξύδι με μέλι
  • τρυφερά φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 φλ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξεκινάμε τη συνταγή

    Για το vegan ρύζι με χούμους και κάσιους, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ωμά κάσιους σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.

    • Την επόμενη στραγγίζουμε τα κάσιους.
    • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
    • Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και σοτάρουμε για 1΄ να βγάλει αρώματα.
    • Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά να ξεκολλήσουν όλα τα υλικά από το τηγάνι.
    • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα κάσιους και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    • Βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μαλακώσουν τα κάσιους.
    • Προσθέτουμε το χούμους και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί σκεπασμένη για 5΄.
    • Στύβουμε λάιμ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα κρεμμυδιών.

    Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα.

    Αν ακολουθείτε vegan διατροφή σίγουρα θα σας έχουν λείψει τα κεφτεδάκια. Δεν χρειάζεται πια!
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται