Ξεκινάμε τη συνταγή
Για το vegan ρύζι με χούμους και κάσιους, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ωμά κάσιους σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.
- Την επόμενη στραγγίζουμε τα κάσιους.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σπασμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και σοτάρουμε για 1΄ να βγάλει αρώματα.
- Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά να ξεκολλήσουν όλα τα υλικά από το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τα κάσιους και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μαλακώσουν τα κάσιους.
- Προσθέτουμε το χούμους και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σταθεί σκεπασμένη για 5΄.
- Στύβουμε λάιμ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα κρεμμυδιών.
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα.