• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • Για τη γέμιση
  • 2 πρέζες κύμινο τριμμένο
  • 30 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 18 τεμάχια πίτες καλαμποκίσιες
  • 30 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γραμ. κουρκουμά σκόνη
  • 10 γραμ. αλάτι ψιλό
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες κόκκινε
  • ς 1 κρόκο αυγού
  • Για το σερβίρισμα
  • 75 γραμ. πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 50 γραμ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 200 γραμ. Guacamole
  • 150 γραμ. τριμμένο τυρί που λιώνει
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Vegetarian taquitos

     

    Πλένουμε τις κόκκινες γλυκοπατάτες & τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 ºC, στον αέρα, για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν. 

    Όταν κρυώσουν οι γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε & τις τοποθετούμε σε μπολ. 

    Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κύμινο, τον κουρκουμά & το αλάτι. 

    Ομογενοποιούμε καλά. 

    Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να γίνουν κόλα. 

    Απλώνουμε τις μικρές τορτίγιες στο πάγκο εργασίας.

    Γεμίζουμε .

    Τυλίγουμε τα taquitos με 40 γραμμάρια μιγμα σε καλαμποκίσιες πίτες & τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσουν και να κρατήσουν το σχήμα τους.

    Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι, και προσθέτουμε το λάδι.

    Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.

    Τοποθετούμε τα τάκος σε απορροφητικό χαρτί.

    Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τυρί που λιώνει και βάζουμε τα τακίτος στο γκρίλ για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί.

    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, κόλιανδρο και guacamole. 

    Απολαύστε τα τακίτος ζεστά, όσο είναι ακόμα πολύ τραγανά.

    Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνταγή τον executive chef Ιωσήφ Συκιανάκη, που επιμελείται το μενού μεγάλης αλυσίδας μεξικάνικων εστιατορίων

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται