Vegetarian taquitos
Μικρά γεμιστά τάκος στη φανταστική, τραγανή & vegetarian εκδοχή τους!
Με τραγανές καλαμποκίσιες πίτες, τυρί που λιώνει και δροσερό guacamole, αυτά τα vegetarian tacos θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας finger food!
- Πλένουμε τις κόκκινες γλυκοπατάτες & τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε φούρνο στους 200 ºC, στον αέρα, για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν κρυώσουν οι γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε & τις τοποθετούμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κύμινο, τον κουρκουμά & το αλάτι.
- Ομογενοποιούμε καλά.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να γίνουν κόλα.
- Απλώνουμε τις μικρές τορτίγιες στο πάγκο εργασίας.
- Γεμίζουμε με τη γέμιση .
- Τυλίγουμε τα taquitos με 40 γραμμάρια μιγμα σε καλαμποκίσιες πίτες & τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσουν και να κρατήσουν το σχήμα τους.
- Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι, και προσθέτουμε το λάδι.
- Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
- Τοποθετούμε τα τάκος σε απορροφητικό χαρτί.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με τυρί που λιώνει και βάζουμε τα τακίτος στο γκρίλ για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά, κόλιανδρο και guacamole.
- Απολαύστε τα τακίτος ζεστά, όσο είναι ακόμα πολύ τραγανά.