Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Πατατοκροκέτες µε ζαµπόν

Αποστολή
Περιζήτητο σνακ σε παιδικά πάρτυ και ιδανικό ορεκτικό για μπουφέ.
Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε. Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι. Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.

2. Προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ζαμπόν.

3. Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.

4. Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά

Υλικά συνταγής


  • 1½ κιλό πατάτες
  • 2 κρόκοι
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτες βρασμένο ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πανάρισμα
  • λίγο αλεύρι
  • λίγη φρυγανιά
  • 1 αυγό χτυπημένο