Πίσω

Μείωσε τη σπατάλη φαγητού: 7 λάθη στην κουζίνα!

7 λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!

Συνήθως τα πετάς χωρίς δεύτερη σκέψη στα σκουπίδια! Δες ποια είναι αυτά:

Τελειωμένα βαζάκια με:
Σάλτσα ντομάτας
Γιαούρτι
Υπόλοιπα από Φλούδες Τυριού

Όλα αυτά τα τελευταία υπολείμματα στα βαζάκια σου μπορούν να γίνουν μια νέα σάλτσα, αξιοποιώντας και την παραμικρή τους σταγόνα!

 

• Το βάζο με το μέλι

Στο βαζάκι με το μέλι ρίξε λίγο ζεστό υγρό βούτυρο. Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί όλο το μέλι ζεστό όπως είναι. Περίχυσε το χθεσινό κέικ που έχει λίγο ξεραθεί, τα pancakes που μόλις έβαλες στο πιάτο σου. Αλλιώς, μόλις κρυώσει και σφίξει, άλειψέ το στο ψωμί σου.

 

• Σάλτσα ντομάτας

Μόλις χρησιμοποίησες τη σάλτσα ντομάτας και είσαι έτοιμος να πετάξεις τη συσκευασία. Ρίξε λίγο ζεστό νερό, ανακάτεψε και πάρε και την παραμικρή σταγόνα ντομάτας. Ρίξε τα στην σάλτσα που ετοίμασες. Έτσι μειώνεις τη σπατάλη φαγητού.

 

• Το βάζο με τη μαρμελάδα

Συνήθως η μαρμελάδα όταν φτάσει στο τέλος της, πετιέται η συσκευασία έχοντας μέσα και γύρω γύρω τουλάχιστον 1-1/2 κουταλιά μαρμελάδας.

  1. Ρίξε λίγο ζεστό νερό, ανακάτεψε και μόλις κρυώσει βάλε στο στη φρουτοσαλάτα.
  2. Ρίξε λίγο ζεστό βούτυρο, ανακάτεψε και περίχυσε το κέικ ή το τσουρέκι σου.
  3. Ρίξε λίγο ξύδι και λάδι, χτύπησε το και κάνε ντρέσινγκ σαλάτας με τη μαρμελάδα που αγαπάς.

 

• Πάντα μένει λίγο στο βαζάκι!!!

Μαγιονέζα, γιαούρτι, μουστάρδα, ιδανικά στα βαζάκια τους και στα μπολάκια τους, αν προσθέσεις ελαιόλαδο, λάδι, λεμόνι, χυμό αγγούρι, πορτοκάλι, ξύδι ή λεμόνι, τα χτυπάς και γίνονται τέλειο ντρέσινγκ για σαλάτες, ψητάωμά λαχανικά, ή ντιπ για τα τραγανά τσιπς.

 

• Σκληρές φλούδες τυριού

Κάθε φορά που τρίβεις τυρί στα μακαρόνια σου, στο τέλος σου μένει η σκληρή εξωτερική φλούδα. Μην την ξανά πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Βάλε τη στην σάλτσα των ζυμαρικών, μέσα σε σούπες ή στη μπεσαμέλ για ογκρατέν. Άσε να μείνει για 10’ στη ζεστή κατσαρόλα και να βγάλει όλο το πλούσιο άρωμα του τυριού στο φαγητό σου.

Αξιοποιούμε κάθε δώρο της φύσης σεβόμενοι τον πλανήτη και τα πολύτιμα αγαθά του με συναίσθηση ευθύνης στο μεγάλο σπίτι που μας περιβάλει όλους και έχει ανάγκη από την φροντίδα μας. Ξεκινώντας πάντα από τη μικρή κουζίνα του δικού μας σπιτιού ή της επιχείρησής μειώνουμε τη σπατάλη φαγητού μας γιατί όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε!

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×