Για να φτιάξουμε τις εναλλακτικές κρέπες χωρίς αυγά, αντί για την κλασική ζύμη για κρέπες, θα χρησιμοποιήσουμε χωριάτικα...

Για να φτιάξουμε τις εναλλακτικές κρέπες χωρίς αυγά, αντί για την κλασική ζύμη για κρέπες, θα χρησιμοποιήσουμε χωριάτικα φύλλα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
13
  • 3 φύλλα χωριάτικα (κατά προτίμηση με καλαμποκάλευρο)
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα ή ψημένα
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1 γιαούρτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη
  • 1 ματσάκι μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 2 φλ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 2 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εναλλακτικές κρέπες χωρίς αυγά

    Μαδάμε σε ίνες το μαγειρεμένο κοτόπουλο.

    Κόβουμε με το μαχαίρι σε φέτες τα λαχανικά.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Σοτάρουμε τα σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Προσθέτουμε τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι.

    Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.

    Προσθέτουμε τα μισά τυριά. Ανακατεύουμε.

    Ζεσταίνουμε το ζωμό κότας και διαλύουμε το γιαούρτι.

    Αφήνουμε στην άκρη.

    Ανοίγουμε το φύλλο.

    Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια.

    Γεμίζουμε με κρύα γέμιση.

    Τυλίγουμε σε ρόλο.

    Ακουμπάμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με την ένωση προς τα κάτω.

    Γεμίζουμε έτσι και τις υπόλοιπες κρέπες.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC βαθμούς για 10 λεπτά να ψηθεί ελαφρά το φύλλο και να γίνει σαν κανονική κρέπα.

    Περιχύνουμε με το ζεστό μίγμα γιαούρτι – ζωμό κότας.

    Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμύδια.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά επιπλέον, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ενωθούν οι σάλτσες.

    Σερβίρεται τέλεια ζεστό με μια δροσερή σαλάτα!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται