• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
1268
  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 1 πατάτα
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 10 κ.σ. πλιγουρι
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 416 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40.6 Λιπαρά
    (γρ.)
  • 15.8 Υδατ/κες
    (γρ.)
  • 1.8 Πρωτεΐνες
    (γρ.)
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτελεση

Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.

Αφαιρούμε καπάκι – φέτα  κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα, αν  έχουν κοτσάνι το αφήνουμε επάνω για περισσότερο άρωμα.

Η γέμιση
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το πλιγούρι  (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα μισό ελαιόλαδο.

Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Στο ταψί
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με το καπάκι τους.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε ανάμεσα τους

Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Βίντεο

Οδηγός Μαγειρικής

Το μυστικό για επιτυχία
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται