Για τα εύκολα γεμιστά
Εύκολη γέμιση για γεμιστά
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της ντομάτας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ρύζι για γεμιστά (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας). Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε το σωστό ρύζι για γεμιστά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Εύκολα γεμιστά στο ταψί
Γεμίζουμε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με το καπάκι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
Τα εύκολα γεμιστά χωρίς κιμά είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει σε όλους και ταιριάζει συγκλονιστικά με φέτα!
Φτιάξτε τα, συνοδέψτε τα με σπιτικό ψωμί και θα με θυμηθείτε!