Για τα λαχανικά
Αφαιρούμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις πιπεριές για τα γεμιστά.
Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
Αφαιρούμε καπάκι – φέτα κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
Για τη γέμιση
Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ μόνο τη ψίχα της ντομάτας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ρύζι για γεμιστά (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας). Είναι πολύ σημαντικό να βάλουμε το σωστό ρύζι για γεμιστά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Στήσιμο & ψήσιμο
Γεμίζουμε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές κατά τα 3/4.
Σκεπάζουμε με το καπάκι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 ºC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.
Τα εύκολα γεμιστά χωρίς κιμά είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει σε όλους και ταιριάζει συγκλονιστικά με φέτα! Φτιάξτε τα, συνοδέψτε τα με σπιτικό ψωμί και θα με θυμηθείτε!