Κλέφτικο στη λαδόκολλα, με το που το ανοίγεις τη λαδόκολλα, τρελαίνεσαι από τις μυρωδιές του λιωμένου τυριού και των λαχανικών.

Κλέφτικο στη λαδόκολλα, με το που το ανοίγεις τη λαδόκολλα, τρελαίνεσαι από τις μυρωδιές του λιωμένου τυριού και των λαχανικών.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
  • αναμονή 2 ώρες
279

Για το κλέφτικο στη λαδόκολλα

  • 1 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κρασί λευκό ξερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λαδόκολλες
  • Σπάγκο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Κόβουμε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας.

    Βάζουμε το κρέας για το κλέφτικο στη λαδόκολλα σε μεγάλη μπασίνα και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα.

    Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε καρέ, τα σκόρδα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την μπασίνα και τη φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.

    Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα.

    Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

    Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.

    Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180°C.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται