Πίσω

2020: Τα φετινά Χριστουγεννα μυρίζουν σπίτι

Χριστουγεννιάτικες συνταγές για όλη την οικογένεια μιας και τα Χριστούγεννα του 2020, λόγω της  πανδημίας του κορονοϊού, μας βρίσκουν στα σπίτια μας μόνο με την οικογένειά μας.

Όμως και φέτος, τα σπίτια μας θα μοσχοβολούν κανέλες και γαρύφαλλα και το ψητό στο φούρνο θα ευωδιάζει, γιατί η γεύση έχει μνήμη και αυτή είναι που μας δίνει δύναμη κι αισιοδοξία και μας γαληνεύει την ψυχή.

Τα Χριστούγεννα, όχι μόνο του 2020, είναι πάντα η κατεξοχήν σπιτική γιορτή, με όλη την οικογένεια γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Φέτος λοιπόν, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω! Πρέπει να τηρήσουμε όλα τα μέτρα και όλες τις προφυλάξεις για να έχουμε μια καλή εύκολη και γεμάτη υγεία νέα χρονιά, γιατί και αυτό θα περάσει!

Λίγοι και καλοί λοιπόν στο γιορτινό τραπέζι φέτος.

Η οικογένεια μας ενωμένη γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, έρχεται πιο κοντά και μοιράζεται όμορφες ζεστές και ανεπανάληπτες στιγμές.

Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από αυτήν πιστέψτε με, αν και εγώ φέτος δεν θα έχω αυτήν την πολυτέλεια λόγω κορονοϊού. Θα είμαστε διαδικτυακά ενωμένοι, γιατί ζούμε σε διαφορετικές περιοχές και δεν το διακινδυνεύουμε για κανέναν λόγο να θέσουμε σε κίνδυνο κανένα μέλος της οικογένειάς μας.

Και αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα 2020 όμως, θα μοσχοβολούν τα σπίτια μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εγώ σας έχω ιδέες για το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι με συνταγές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και θα χαρίσουν στιγμές απόλαυσης στα φετινά σας Χριστούγεννα.

Ένα χριστουγεννιάτικο οικογενειακό γεύμα δεν χρειάζεται υπερβολές όπως άλλες χρονιές, αλλά χρειάζεται καλή οργάνωση και φαγητά που αγαλλιάζουν την ψυχή μας και μας ηρεμούν μας γαληνεύουν και μας θυμίζουν όμορφες οικογενειακές στιγμές με φίλους και οικογένεια, που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας αυτές τις ημέρες που διανύουμε.

Σε κάθε περίπτωση, εδώ σας έχω επιλέξει συνταγές πεντανόστιμες, άλλες βγαλμένες από τα παραδοσιακά μας οικογενειακά τραπέζια κι άλλες πιο ιδιαίτερες. Συνταγές για όλα τα γούστα με πολλή αγάπη και ευχές για καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα, με υγεία σε όλους σας.

Μια παραδοσιακή συνταγή, που σε πολλά μέρη της Ελλάδας ανοίγει το γεύμα των Χριστουγέννων! Φαγάκι της ψυχής, που κρύβει μέσα του τη θαλπωρή του σπιτιού μας.  Επιβάλλεται μιας και οι αντιιικές της ιδιότητες την καθιστούν απαραίτητη στην διατροφή μας.

 

κοτόσουπα - κοτόσουπα Αργυρώ - κοτόσουπα αυγολέμονο - σπιτική κοτόσουπα - σούπα κοτόπουλο - συνταγή για κοτόσουπα - κοτόσουπα απλή - κοτόσουπα με ρύζι - κοτόσουπα της γιαγιάς - αυγολέμονο για κοτόσουπα
Κοτόσουπα αυγολέμονο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Εναλλακτικά για να ξεκινήσετε το εορταστικό γεύμα, επιλέξτε την υπέροχη μανιταρόσουπα με κάστανα. Κλέβει πάντα την παράσταση όπου κι αν την σερβίρεις. Η γήινη μεστή γεύση των μανιταριών και η νοστιμιά του κάστανου, έχει σαν αποτέλεσμα μια σούπα βελουτέ που η νοστιμιά της είναι μοναδική!

συνταγη μανιταρόσουπα βελουτέ με καστανα

Η παραδοσιακή τηγανιά Χριστουγέννων γίνεται με χοιρινό. Εδώ σας έχω μια πειραγμένη τηγανιά και γλυκόξινη γεύση που θα σας τρελάνει.

τηγανιά κοτόπουλο - κοτόπουλο τηγανιά Αργυρώ - κοτόπουλο στο τηγάνι - τηγανιά κοτόπουλο απλή - συνταγές με κοτόπουλο στο τηγάνι - τηγανιά κοτόπουλο κρασάτη - τηγανιά κοτόπουλο στο φούρνο
Τηγανιά κοτόπουλο της Αργυρώς

Αν φέτος είστε λίγοι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τότε αυτή η συνταγή με κοτόπουλο γεμιστό είναι η ιδανική επιλογή σας.γεμιστό Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο φιλέτο

Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε όλη την οικογένεια κοντά σας αυτά τα Χριστούγεννα, τότε φτιάξτε γεμιστή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα. Θα ευωδιάζει το σπίτι σας και θα παραμείνει ζουμερή και τρυφερή, με τραγανή πετσούλα αν ακολουθήσετε πιστά την συνταγή μου.

γέμιση γαλοπούλασ Αργυρώ - γαλοπούλα Χριστούγεννα - γαλοπούλα Αργυρώ - γέμιση χριστουγεννιάτικη - γέμιση γαλοπούλασ - γέμιση - χριστουγεννιάτικη γέμιση - Αργυρώ γαλοπούλασ γεμιστή - γαλοπούλα γεμιστή Αργυρώ - γέμιση γαλοπούλα με κιμά - χριστουγεννιάτικη συνταγή - γέμιση γαλοπούλασ με ρύζι - γαλοπούλα γεμιστή με κάστα και κουκουνάρι - γαλοπούλα γεμιστή παραδοσιακή
Γαλοπούλα Χριστουγέννων με γέμιση από την Αργυρώ

Εναλλακτικά γεμίστε μια μεγάλη κολοκύθα με νόστιμα υλικά που ψήνεται ολόκληρη σαν ένα πουλερικό, είναι οικονομική αλλά πάρα πολύ νόστιμη κι εντυπωσιακή!

κιτρινη κολοκύθα γεμιστή στο φούρνο συνταγή

Μοσχαράκι με μαυροδάφνη, μια συνταγή υπέροχη, εύκολη, πεντανόστιμη με μικρή προετοιμασία. Ιδανική για τραπέζι με λίγα άτομα.μοσχάρι κρασάτο συνταγη αργυρω

Αυτή η χριστουγεννιάτικη σαλάτα με υλικά της εποχής δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σου.

χριστουγεννιάτικη σαλάτα με λάχανο και ρόδι συνταγη γιορτινο τραπεζι αργυρω

Θέλεις να εντυπωσιάσεις; Κλέψε την παράσταση με αυτή την πολύ εντυπωσιακή και πεντανόστιμη συνταγή.

Πράσα στο φούρνο με ζαμπόν και τυριά

Ένας βουτυράτος πουρές με τόσα ωραία υλικά είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι.

πουρές πατάτας ογκρατέν
Πουρές πατάτας ογκρατέν στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Είναι το ιδανικό γλυκό για όλη την οικογένεια! Στολίδι σκέτο και από γεύση; Απλά το κάτι άλλο!

λευκός χριστουγεννιάτικος κορμός με παντεσπάνι και κρεμα σοκολάτας γλυκο γιορτινο τραπεζι

Για σένα που δεν ζεις χωρίς σοκολάτα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Φτιάξε τον μέρες πριν και διατήρησε τον στην κατάψυξη. Πιο νόστιμο σοκολατένιο κορμό δεν έχεις δοκιμάσει!

Όλοι μαζί γύρω από χριστουγεννιάτικο δέντρο, απολαύστε ένα ποτήρι από αυτό το μοναδικό λικέρ που αξίζει τον κόπο να φτιάξετε όλοι! Ανοίξτε τα δώρα σας, ανταλλάξτε ευχές και απολαύστε την ατμόσφαιρα της γαλήνης του σπιτιού σας με αυτούς που αγαπάτε!

σπιτικο λικέρ φρούτα του δάσους

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους σας!

Και εννοείται περιμένω τα σχόλια σας εδώ αλλά και στα social media με χαρά μεγάλη!

Να είστε όλοι καλά και του χρόνου με υγεία και ευημερία!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται