Ο ήλιος και το καλό κλίμα των νησιών ευδοκιμεί την καλλιέργεια τοπικών προϊόντων. Στις υπέροχες Κυκλάδες αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους, θα απολαύσεις πεντανόστιμο φρικασέ με ξινά χόρτα. Ακόμα, μαστέλο (αρνάκι στο φούρνο με μυρωδικά), ρεβυθοκεφτέδες, μακαρούνες, τη μελόπιτα της Σίφνου, τις μαραθοτηγανίτες της Σερίφου, τα μελιτερά της Ανάφης. Τη λαδένια Κιμώλου, τα σγαρδούμια της Σαντορίνης, τους Χιώτικους μαλαθροκεφτέδες, τα σουγάνια Μυτιλήνης και πολλές άλλες.
Στα πανέμορφα Επτάνησα, τα φαγητά έχουν ονόματα λατινικής προέλευσης, λόγω της θέσης και της ιστορίας τους. Θα δοκιμάσεις λοιπόν λαχταριστά πιάτα. Όπως το μπουρδέτο (ψαρόσουπα πηχτή), το σοφρίτο(μοσχαρίσιο κρέας με ξύδι, σκόρδο και μαϊντανό), την παστιτσάδα(κρέας με χοντρό μακαρόνι), το στιφάδο, τη στραπατσάδα, το τσιγαρέλι (λαχανικά με κρεμμύδι) και το παστίτσιο της νονάς. Χαρακτηριστικό επίσης πιάτο των Επτανήσων είναι το μυρμηγκάτο γλυκό. Ποιος μπορεί όμως να αντισταθεί και στη φογάτσα, το κολοπίμπιρι, τα τζαλέτια, ή τον μπακαλιάρο μπιάνκο; Τα πιάτα αυτά φτιάχνονται κυρίως στην Κέρκυρα, αλλά προτιμώνται και από τα άλλα νησιά του Ιονίου μας πελάγους.
Στα Δωδεκάνησα θα παραγγείλεις τα καλύτερα πιάτα από τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κάρπαθο και τα υπόλοιπα νησιά. Ο καπαμάς (γεμιστό κατσικάκι), τα ντολμαδάκια, το Κασιώτικο πιλάφι, το βυζάντι της Καρπάθου (γεμιστό αρνάκι), τα ξεροτήγανα. Ακόμα, οι παστελαριές, οι μπουκουνιές (χοιρινό με μυρωδικά) είναι πιάτα που θα σας μείνουν αξέχαστα, όπως και ο υπέροχος τόπος που τα παράγει.