Απολαύστε το σκέτο με ψωμί, ή δώστε έξτρα γεύση στις σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα κρεατικά σας.

Απολαύστε το σκέτο με ψωμί, ή δώστε έξτρα γεύση στις σαλάτες, τα ζυμαρικά και τα κρεατικά σας.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
17

Για το ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι της Αργυρώς

  • 400 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξίδι με δεντρολίβανο και θυμάρι
  • 1 φλ. νερό
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Ξινομυζήθρα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ντιπ λιαστής ντομάτας

    Βάζουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

    Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

    Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει την μορφή μαρμελάδας.

    Συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

    Ταιριάζει τέλεια με φρυγανισμένη ζεστή μπρουσκέτα, συνοδεύει ζυμαρικά και πουλερικά και επίσης είναι μοναδικό σε σαλάτες.

    Δοκιμάστε επίσης να φτιάξετε ταλιατέλες με λιαστή ντομάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται