Αυτό το παγωτό γιαούρτι με αγνά και ελληνικά προϊόντα είναι η δική μου ελληνική απάντηση στο τυποποιημένο frozen yogurt.

Αυτό το παγωτό γιαούρτι με αγνά και ελληνικά προϊόντα είναι η δική μου ελληνική απάντηση στο τυποποιημένο frozen yogurt.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το παγωτό γιαούρτι

  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 3 κεσεδάκια (x200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. θυμαρίσιο μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφρατεύουμε το μείγμα αρκετές φορές.

    Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.

    Για το παγωτό γιαούρτι

    Αν έχουμε παγωτομηχανή το σπιτικό παγωτό γιαούρτι της Αργυρώς χτυπιέται και παγώνει συγχρόνως και το αποτέλεσμα είναι ένα απαλό και αφράτο.

    Όταν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την παλιά μέθοδο: Παγώνουμε να σφίξει και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φορές τη διαδικασία μέχρι να επιτύχουμε απαλή υφή χωρίς κρυστάλλους για το παγωτό γιαούρτι.

    Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

    Προσθέτουμε το μέλι. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

    Βράζουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει.

    Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα να διαλυθεί.

    Προσθέτουμε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά.

    Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.

    Τότε το χτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.

    Ξαναπαγώνουμε το μείγμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά.

    Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε να πάνε παντού.

    Γαρνίρουμε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης και απολαμβάνουμε το συγκλονιστικό παγωτό με γιαούρτι!

    Μυστικά

    Φτιάξε τη γεύση παγωτού με το γιαούρτι που αγαπάς.

    Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή φρούτα.

    Γαρνίρισέ το με κομμάτια σοκολάτας ή σιρόπι.

    Γενικά δώσε τη γεύση που σου αρέσει στο φανταστικό γιαούρτι και κάντε το σπιτικό παγωτό.

    Δοκίμασε να συνοδέψεις το παγωτό γιαούρτι με την φανταστική εύκολη σάλτσα με φρούτα του δάσους!

    Εκτός από το παγωτό γιαούρτι που είναι πανεύκολο μπορείτε να δοκιμάστε και άλλα υπέροχα σπιτικά παγωτά. Φτιάξτε το Εύκολο παγωτό ή το Παγωτό κεράσι εύκολο και το Παγωτό φράουλα που είναι φανταστικό!

    Διαβάστε αναλυτικά όλα τα μυστικά για το σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εδώ:

    Τα μυστικά
    Διαφήμιση

    Τι άλλο γλυκό θα φτιάχνατε με γιαούρτι;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται