Για τα σουβλάκια κοτομπέικον
Κόβουμε με μαχαίρι το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Σε μπολ βάζουμε 1 κουταλιά μαγιονέζα, 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 κουταλιά μουστάρδα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Τα μαρινάρουμε σκεπασμένα για 2-3 ώρες.
Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση.
Τυλίγουμε με μπέικον κομμάτια κοτόπουλο και δαμάσκηνα.
Τα περνάμε εναλλάξ σε ξύλα για σουβλάκι.
Ενναλακτικός τρόπος
Αλείφουμε με πινέλο το κοτόπουλο με λίγο τυρί κρέμα και λίγο γιαούρτι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το τυλίγουμε με μπέικον και το περνάμε σε ξύλο για σουβλάκι εναλλάξ με χρωματιστές πιπεριές.
Βάζουμε τα μίνι σουβλάκια σε σχάρα την οποία τοποθετούμε μέσα σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15′, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5′-10′ να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε μπολάκια με διαφορετικές σάλτσες για το σερβίρισμα, καθώς και πράσινη σαλάτα και ψημένες πίτες.
Για τη σάλτσα με λαχανικά
Τρίβουμε σε τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε να φύγουν τα υγρά του.
Το βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε καρότο τριμμένο, αλάτι, γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι και 1 κουταλιά μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Για τη σάλτσα με μαγιονέζα και γιαούρτι
Σε μπολ βάζουμε λίγο γιαούρτι, λίγη μαγιονέζα, λίγη μουστάρδα και λίγα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
Στύβουμε χυμό λεμονιού ανακατεύουμε και παγώνουμε.
Δείτε επίσης τη συνταγή μου για να φτιάξετε τέλειες σπιτικές πίτες με τα χεράκια σας.