Leftovers από το πασχαλινό τραπέζι

Leftovers από το πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα 2021 μόλις πέρασε. Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!   Όμως πόσοι από εσάς με ρωτάτε τι να κάνετε με τα leftovers:   Τι συνταγή να κάνω με το τσουρέκι που περίσσεψε; Έχω αυγά σοκολατένια, ποια συνταγή να φτιάξω; Πόσα κόκκινα αυγά έμειναν από το Πάσχα; Τι θα φτιάξω μα τα κόκκινα […]

Διαβάστε Περισσότερα

5 μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσεις

5 μακαρονάδες που πρέπει να δοκιμάσεις

Εύκολες συνταγές για μακαρονάδες που θα τρελάνουν κόσμο. Σε λίγα λεπτά, με λίγα υλικά, φτιάξε μια μακαρονάδα να αναστενάξουν όλοι. Κάνε αποτοξίνωση με νόστιμες μακαρονάδες!  Χαμός έγινε φέτος με το food trend στο Tik Tok ντοματίνια με φέτα. Έχουμε και στο νησί μου, την Πάρο, μια παρόμοια μακαρονάδα που τρελαίνει κόσμο.   Παριανή μακαρονάδα με ντοματίνια […]

Διαβάστε Περισσότερα

Συκωταριά και έντερα: Καθάρισμα και προετοιμασία για το πασχαλινό τραπέζι

Συκωταριά και έντερα: Καθάρισμα και προετοιμασία για το πασχαλινό τραπέζι

Συκωταριά αρνίσια ή από κατσικάκι, αλλά και έντερα, δεν λείπουν ποτέ από το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι Τις ημέρες του Πάσχα, πέρα από το αρνί, πρωταγωνιστούν η συκωταριά και τα έντερα σε παραδοσιακές συνταγές όπως είναι η μαγειρίτσα, το κοκορέτσι, η γαρδούμπα κ.λ.π. Αλλά και σκέτη η συκωταριά στο τηγάνι λαδορίγανη με λεμόνι αποτελεί έναν εκλεκτό πασχαλινό μεζέ, που σε πολλές περιοχές […]

Διαβάστε Περισσότερα

Φυστικοβούτυρο: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιώ

Φυστικοβούτυρο: Τι είναι και πώς το χρησιμοποιώ

Τι είναι το φυστικοβούτυρο και πώς το χρησιμοποιώ; Το φυστικοβούτυρο πάρα το όνομα του δεν έχει καμία σχέση με βούτυρο. Στην ουσία είναι ένας πολτός από ψημένα φιστίκια που σε όλο τον κόσμο θεωρείται κορυφαίο άλειμμα για το ψωμί ή για γέμιση. Στην Αμερική από όπου και πρωτοξεκίνησε η διαδρομή του φυστικοβούτυρου, τρώγεται σαν άλειμμα στο ψωμί […]

Διαβάστε Περισσότερα

Τι αλεύρι βάζουμε στα τσουρέκια, το ψωμί, το κέικ;

Τι αλεύρι βάζουμε στα τσουρέκια, το ψωμί, το κέικ;

Πες αλεύρι! Όλη η πληροφορία για το αλεύρι, για το απαραίτητο συστατικό της μαγειρικής, σε γυρεύει!    Πολλές φορές με ρωτάτε τι αλεύρι βάζω στα κουλουράκια, ποιο είναι το κατάλληλο αλεύρι για τσουρέκια; Με ποιο αλεύρι κάνω ψωμί ή κέικ; Όλα θα σας τα πω με την σειρά.   Το αλεύρι είναι ένα από τα πιο […]

Διαβάστε Περισσότερα

Τα μυστικά της Αργυρώς για τα πασχαλινά κουλουράκια

Τα μυστικά της Αργυρώς για τα πασχαλινά κουλουράκια

Λατρεύω γενικά τα αφράτα και τραγανά κουλουράκια με πορτοκάλι, με βούτυρο και ειδικά τα πασχαλινά κουλουράκια και τα σμυρνέικα. Για να γίνουν όμως τα εύκολα κουλουράκια αφράτα και τραγανά διαβάστε προσεκτικά τα μυστικά για κουλουράκια.   Συχνές ερωτήσεις που μου κάνετε είναι:   Τι κάνει η αμμωνία στα κουλουράκια ; Τι κάνω όταν η ζύμη τρίβεται […]

Διαβάστε Περισσότερα

Τι βούτυρο βάζουμε στα γλυκά και στο φαγητό;

Τι βούτυρο βάζουμε στα γλυκά και στο φαγητό;

  Οι περισσότεροι με ρωτάτε τι βούτυρο βάζουμε στα τσουρέκια; Τι βούτυρο μπαίνει στα κέικ ή στα πασχαλινά κουλουράκια ;  Τι βούτυρο θα διαλέξω? Τα πιο συνηθισμένα είδη που βρίσκουμε στην αγορά είναι τα εξής:   Φρέσκο βούτυρο Φρέσκο βούτυρο, λέμε το βούτυρο που παράγεται από μικρούς παραγωγούς, είναι νωπό άρα έχει μικρή διάρκεια ζωής και πρέπει […]

Διαβάστε Περισσότερα

Τα μυστικά της Αργυρώς για σίγουρη επιτυχία σε κάθε συνταγή για τσουρέκια με ίνες

Τα μυστικά της Αργυρώς για σίγουρη επιτυχία σε κάθε συνταγή για τσουρέκια με ίνες

 Εκατοντάδες είναι οι απορίες σας για τα τσουρέκια‼️! Συχνά με ρωτάτε:   Ποιο είναι το κατάλληλο αλεύρι για τσουρέκι; Γιατί άπλωσαν τα τσουρέκια; Γιατί δεν φουσκώνουν τα τσουρέκια; Τι να κάνω όταν δεν φουσκώνει η ζύμη για τσουρέκια; Πως να φτιάξω αφράτα τσουρέκια με κλωστές και ίνες; Αυτά που με ρωτάτε πιο συχνά και άλλα πολλά μυστικά, […]

Διαβάστε Περισσότερα

Τσουρέκια πασχαλινά και κουλουράκια πασχαλινά

Τσουρέκια πασχαλινά και κουλουράκια πασχαλινά

Πάσχα 2021 και ναι, το σπίτι μας και φέτος θα μοσχοβολήσει τσουρέκια πασχαλινά και πασχαλινά κουλουράκια. Τα έθιμα μας, οι γεύσεις και οι μυρωδιές είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες. Το πασχαλινό τραπέζι είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά έθιμα. Όμως Πάσχα χωρίς ζύμωμα δεν γίνεται! Αν και σας έχω και τσουρέκι χωρίς ζύμωμα, χωρίς μίξερ […]

Διαβάστε Περισσότερα

The Business of Food! Το δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την παραγωγή τροφίμων στη Δράμα!

The Business of Food! Το δωρεάν διαδραστικό σεμινάριο για την παραγωγή τροφίμων στη Δράμα!

Αγαπάς τη μαγειρική και το να δοκιμάζεις νέες γεύσεις; Είσαι άνεργος-άνεργη; Ζεις ή εργάζεσαι στο νομό της Δράμας; Σκέπτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον τομέα των τροφίμων; Ονειρεύεσαι να ιδρύσεις τη δική σου επιχείρηση; Τότε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για εσένα!  Η μη κερδοσκοπική Wise Greece, που από το 2013 βοηθά τους μικρούς […]

Διαβάστε Περισσότερα

INCO Academy – Work in Tech : Πρόγραμμα 670 υποτροφιών στην Τεχνολογία από τη MExoxo και την INCO Academy

INCO Academy – Work in Tech : Πρόγραμμα 670 υποτροφιών στην Τεχνολογία από τη MExoxo και την INCO Academy

Στην έναρξη του προγράμματος “INCO Academy – Work in Tech” το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Google.org και της Coursera, περνά σήμερα η Mexoxo. Η Mexoxo είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης γυναικών που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο επιχειρείν. To “INCO Academy – Work in Tech” είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης […]

Διαβάστε Περισσότερα

Πάσχα 2021: Προετοιμασία

Πάσχα 2021: Προετοιμασία

Προετοιμασία για το Πάσχα 2021 και εννοείται πως περιλαμβάνει παραδοσιακές πασχαλινές συνταγές! Τσουρέκια, κουλουράκια, λαζαράκια, κόκκινα αυγά και πασχαλινό ψωμί! Πότε φτιάχνουμε τα καλύτερα τσουρέκια και τα πιο αφράτα κουλουράκια; Πότε βάφουμε τα κόκκινα αυγά και με πόσους τρόπους τα βάφουμε; Ας τα πάρουμε όλα με την σειρά. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή και άρα η […]

Διαβάστε Περισσότερα
MENU

Argiro.gr