Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Μικρασιάτικη βασιλόπιτα

Αποστολή
Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το... μεράκι της Μικράς Ασίας.
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε  ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.

 

Από την Άννα Καντζού, Αθήνα


Υλικά συνταγής


  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού γάλα
  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του νερού αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1/3 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)