Είναι ένα φαγητό που δεν προλαβαίνεις να σερβίρεις και εξαφανίζεται. Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μου Μάτας Μαλτέζου και όποτε τη φτιάχνει, την τιμούν...

Είναι ένα φαγητό που δεν προλαβαίνεις να σερβίρεις και εξαφανίζεται. Η συνταγή είναι της ξαδέρφης μου Μάτας Μαλτέζου και όποτε τη φτιάχνει, την τιμούν όλοι. Ετοιμάζεται γρήγορα, ψήνεται γρήγορα και γίνεται ανάρπαστη!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
27

Για την καρµπονάρα της Μάτας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. έμενταλ
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την καρμπονάρα

    Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6΄-7΄.

    Τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε μακρόστενο, πυράντοχο σκεύος.

    Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

    Ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ το έμενταλ, την κεφαλογραβιέρα και το ζαμπόν.

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα πασπαλίζουμε πάνω στις ταλιατέλες.

    Ρίχνουμε και την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω.

    Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και την κρέμα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε να ενωθούν. Περιχύνουμε τις ταλιατέλες.

    Ψήνουμε στους 200°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 25΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Μυστικά για ρύζι και ζυμαρικά
    Κάτι μαγειρεύεται