Μπιφτέκι γαλοπούλας, γεμιστό με τυρί. Φανταστική συνταγή. Ένα σάντουιτς που αποτελεί ένα πλήρες γεύμα

Μπιφτέκι γαλοπούλας, γεμιστό με τυρί. Φανταστική συνταγή. Ένα σάντουιτς που αποτελεί ένα πλήρες γεύμα

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σάντουιτς με μπιφτέκι γαλοπούλας, τυρί και ντομάτα

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι (μέτριο)
  • 1 ντομάτα (μέτρια)
  • 4 ημίλιαστες ντομάτες (μαλακές σε λάδι)
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 φέτ. ψωμί σε τρίμματα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
  • φέτ. ψωμί σικάλεως
  • Λίγη μουστάρδα
  • φέτ. ντομάτα
  • φέτ. μαρούλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα σάντουιτς

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ. 

    Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και τα ψιλοκόβουμε. 

    Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Τέλος, ρίχνουμε τα ψίχουλα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.

    Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).

    Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ.

    Θα δώσει έξτρα γεύση.

    Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

    Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γρ.) με τη ζύμη του κιμά.

    Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση.

    Το γεμίζουμε με τυρί και κλείνουμε καλά.

    Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.

    Για το ψήσιμο

    Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

    Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.

    Σε αντικολλητικό τηγάνι στεγνό για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Φτιάχνουμε σάντουιτς, αλείφοντας το ψωμί με λίγη μουστάρδα και βάζουμε πάνω φέτες ντομάτα και φύλλα μαρούλι.

    Δείτε όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια μπιφτέκια εδώ!

    Τα μυστικά
    μυστικά για αφράτα μπιφτέκια
    Διαφήμιση

    Πώς αλλιώς φτιάχνεις γαλοπούλα;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται