Για τα σάντουιτς
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και τα ψιλοκόβουμε.
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τα υλικά.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψίχουλα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ.
Θα δώσει έξτρα γεύση.
Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε τον κιμά να σταθεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Πλάθουμε μια μπάλα (περίπου 150 γρ.) με τη ζύμη του κιμά.
Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση.
Το γεμίζουμε με τυρί και κλείνουμε καλά.
Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα μπιφτεκιού.
Για το ψήσιμο
Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
Τα βάζουμε σε λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα ψήνουμε στην τοστιέρα σε δυνατή φωτιά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι στεγνό για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Φτιάχνουμε σάντουιτς, αλείφοντας το ψωμί με λίγη μουστάρδα και βάζουμε πάνω φέτες ντομάτα και φύλλα μαρούλι.