Λαδόκολλα

Η λαδόκολλα δεν λείπει ποτέ από καμία κουζίνα.

Η λαδόκολλα είναι φθηνή, πολύ απλή και χαμηλής τεχνολογίας, αλλά ευφυέστατη στη χρήση της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα χαρτί που έχει υποστεί επεξεργασία με σιλικόνη. Αυτό το…χαρτί έχει πάμπολες χρήσεις στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και δίνει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα στη στιγμή.

Αυτονόητη είναι η χρήση της για το στρώσιμο σε πολλά μαγειρικά σκεύη φούρνου όταν ψήνουμε. Χρησιμοποιώντας τη, το περιεχόμενο δεν κολλάει με το σκεύος ψησίματος και ξεφορμάρουμε εύκολα τις παρασκευές φούρνου και οτιδήποτε άλλο ψήνουμε.

Βάζοντας τη στη βάση του ταψιού πριν ψήσουμε, αυτόματα γλιτώνουμε και το τρίψιμο του ταψιού μιας και δεν κολλάει κατά το ψήσιμο κάτι στην επιφάνειά του. Ένα άλλο μαγικό είναι ότι με ένα κομμάτι λαδόκολλα μπορούμε να ψήσουμε κατεψυγμένα προϊόντα χωρίς να λερώσουμε καθόλου οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος. 

Χρησιμοποιούμε λαδόκολλα όταν θέλουμε να ανοίξουμε ένα ζυμαράκι που κολλάει πολύ. Βάζουμε ένα χαρτί λαδόκολλας, τη ζύμη, δεύτερο χαρτί από πάνω και τα ανοίγουμε.

Φτιάχνουμε με λαδόκολλα κορνέ μιας χρήσης. Πανεύκολη διαδικασία που πραγματικά λύνει τα χέρια σε περιπτώσεις που δεν έχουμε κορνέ ή χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα. Κάθε ώρα μπορείτε χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα να φτιάξετε γλυκίσματα, χωρίς καν να έχετε τις ειδικές χάρτινες θήκες. Εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία που έχει σαν αποτέλεσμα και εξοικονόμηση χρημάτων.

Συντηρεί ακόμα τυριά άλλα τρόφιμα στο ψυγείο με έναν μαγικό τρόπο. Αν τυλιχτούν καλά, η λαδόκολλα δεν αφήνει την υγρασία να τα χαλάσει αλλά ούτε και τους επιτρέπει να ξεραθούν. Επίσης στην κατάψυξη βοηθάει τα υλικά να μην κολλάνε μεταξύ τους.