Πικάντικα λεχματζούν από μανιτάρια, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Πικάντικα λεχματζούν από μανιτάρια, της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Υλικά

250 γρ. μανιτάρια λευκά,
250 γρ. ξερό κρεμμύδι,
6 κ.σ ελαιόλαδο + λίγο ακόμη,
1-2 σκελίδες σκόρδο (περασμένες από την πρέσσα),
15 γρ. μαιντανό ψιλοκομμένο (μόνο φύλλα),
1 κ.σ ξερό δυόσμο,
1 κ.σ πάπρικα γλυκιά,
μπούκοβο κατά βούληση,
μια τσιμπιά κύμινο,
1 κ.γ κάρι,
1 κ.γ μπαχαρικά για κρέας,
4 πίτες για σουβλάκια,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, στο ίδιο μέγεθος με τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).

Την επόμενη μέρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C, σε αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε ελάχιστο λαδάκι στις πίτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα (η λαδωμένη επιφάνεια να ακουμπάει στη λαδόκολλα). Δοκιμάζουμε το μείγμα μας, και προσθέτουμε αν χρειάζεται κάτι. Απλώνουμε το μείγμα στις πίτες, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα οι πίτες (το πολύ 10 λεπτά).