Τρουφάκια με δαμάσκηνα, της Φοίβης Γεωργιάδου

Τρουφάκια με δαμάσκηνα, της Φοίβης Γεωργιάδου

Υλικά

150 γραμ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
100 γραμ. μπισκότα Digestive (αλεσμένα)
125 ml γάλα εβαπορέ ή κανονικό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ινδοκάρυδο
προαιρετικά, καβουρδισμένα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς


Εκτέλεση

Λιώνουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα μαζί με το γάλα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα, τα λιωμένα δαμάσκηνα και τη βανίλια και ζυμώνουμε να αναμιχθούν καλά.

Πλάθουμε μικρές μπάλες, τις οποίες μετά ρολάρουμε σε ινδοκάρυδο.