Τυροπιτάκια, της Κωνσταντίνας Παπαδία

Τυροπιτάκια, της Κωνσταντίνας Παπαδία

Υλικά

Για τη ζύμη 
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 κιλό αλεύρι (κόκκινο που φουσκώνει μόνο του)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ένα κεσεδάκι)
αλάτι

Για τη γέμιση 
300 γρ. φέτα
1 αυγό
πιπέρι
1 αυγό αραιωμένο με λίγες σταγόνες νερό για το άλειμμα της επιφάνειας


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης μέχρι να πετύχουμε εύπλαστη υφή. Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια, ανοίγουμε με το χέρι μας ή με μικρό πλάστη και προσθέτουμε τη γέμιση.

Κλείνουμε το τυροπιτάκι μας και κόβουμε τη ζύμη με ένα ποτήρι στο σημείο που κάνουμε την ένωση. Πατάμε καλά τις άκρες με ένα πηρούνι ή με τα δάχτυλα και αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγες σταγόνες νερό την επιφάνεια

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν καλά