Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις πατάτες γιαχνί στο φούρνο, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄-4΄, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.
Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Αν είστε λάτρεις της πατάτας, δείτε εδώ περισσότερες φανταστικές συνταγές με πρωταγωνιστή την πατάτα!