"
  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πικάντικες πατάτες γιαχνί

    Πικάντικες πατάτες γιαχνί στο φούρνο

    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους με μέγεθος μπουκιάς.
    • Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
    • Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν.
    • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄-4΄, να γίνει διάφανο.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο.
    • Τέλος ρίχνουμε το ζωμό για τις πατάτες γιαχνί στο φούρνο.
    • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.
    • Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
    • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
    πατάτες βουτύρου
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×