Aγαπημένο φαγητό εύκολο και γρήγορο που το σερβίρουμε με βρασμένα αυγά.

Aγαπημένο φαγητό εύκολο και γρήγορο που το σερβίρουμε με βρασμένα αυγά.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
42
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πικάντικες πατάτες γιαχνί

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους με μέγεθος μπουκιάς.

    Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

    Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.

    Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν.

    Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄- 4΄, να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο.

    Τέλος ρίχνουμε το ζωμό.

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.

    Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄- 25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

    Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

    Αν είστε λάτρεις της πατάτας, δείτε εδώ περισσότερες συνταγές με πρωταγωνιστή την πατάτα!

    Μετά τις πατάτες γιαχνί στο φούρνο, δείτε και την παρακάτω συνταγή.

    Κάτι μαγειρεύεται