Πικάντικες πατάτες γιαχνί
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους με μέγεθος μπουκιάς.
Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις για 30΄, να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄- 4΄, να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο.
Τέλος ρίχνουμε το ζωμό.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10΄, να πυκνώσει ελαφρά.
Περιχύνουμε τις πατάτες με τη σάλτσα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 20΄- 25΄ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Αν είστε λάτρεις της πατάτας, δείτε εδώ περισσότερες συνταγές με πρωταγωνιστή την πατάτα!