Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Σοκολατένιο μους σουφλέ

Αποστολή
Χάσατε τη συνταγή της 15-10-2010 στην εκπομπή «10 με 1 μαζί»; Βρείτε την εδώ!
Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα και βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Διαλύουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και την διαλύουμε στη σοκολάτα. Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα. Ψήνουμε για 7’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.


Υλικά συνταγής


  • 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. (20 γραμμ.) βούτυρο
  • 2 κ.σ. (40 γραμμ.) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά

Σχόλια