Αλλάζουμε!
Το argiro.gr ανανεώνεται.
Πιο φρέσκο, πιο πλούσιο, πιο νόστιμο από ποτέ.
Με ακόμα περισσότερες συνταγές, νέα και γεύσεις.
Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα στην οθόνη σας!

Σοκολατένιο μους σουφλέ

Αποστολή
Εκτέλεση

Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα και βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι στην Κουζινομηχανή Kenwood μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Διαλύουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και την διαλύουμε στη σοκολάτα. Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα. Ψήνουμε για 7’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.


 


 


 

 


Υλικά συνταγής


  • 100 γραμμ. Κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 κ.σ. (20 γραμμ.) βούτυρο
  • 2 κ.σ. (40 γραμμ.) ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά