Χοιρινό ρολό, του Αντώνη Αναστασίου

Υλικά

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι σε ρολό,
φρέσκο δενδρολίβανο,
φρέσκο θυμάρι,
2 σκελίδες σκόρδο,
50 γραμ. βούτυρο,
ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι
λευκό κρασί
2 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)


Εκτέλεση

Αλείφω με ελαιόλαδο το ρολό, και το αλατοπιπερώνω.

Το θωρακίζω στο τηγάνι, και το βάζω στη γάστρα, πάνω από τα κρεμμύδια που έχω στρώσει στον πάτο της. Στο ζεστό τηγάνι, ρίχνω το βούτυρο και το αρωματίζω με το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.

Περιχύνω το ρολό με το αρωματισμένο λιωμένο βούτυρο από το τηγάνι. Ρίχνω και το κρασί στον πάτο της γάστρας, και τη βάζω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 2 ώρες τουλάχιστον.