Πίσω

Η ιστορία πίσω από τα αυγά

Αυγά, ιστορία και συνταγές

Τα αυγά έχουν χαρακτηρίσει ως η “απόλυτη τροφή”. Και πώς αλλιώς; Οι συνταγές με αυτό το τρόφιμο δεν είναι μόνο σούπερ θρεπτικές, γεμάτες με πρωτεΐνες και βιταμίνη Β12, αλλά μπορείς να τις φτιάξεις με ό,τι τραβά η ψυχή σου.

Κυριολεκτικά, οι συνταγές και τα γλυκά με αυγά έχουν ως όριο μόνο τη φαντασία σου. Τα απολαμβάνεις ανακατεμένα, ή όχι, σκέτα ή με άλλα υλικά. Κάνεις συνταγές και εύκολα γλυκά με πολλά αυγά ή ακόμα και με ένα. Υπάρχουν συνταγές για παιδιά και για μωρά, για αθλητές, ή για αυτούς που κάνουν διατροφή ή δίαιτα. Επιλέγεις την ιδανική συνταγή για κάθε στιγμή της μέρας και κάθε εποχή. Πραγματικά λίγα τρόφιμα μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με τόσους πολλούς τρόπους και με τόσες παραλλαγές.

Και φυσικά δεν κυριαρχούν μόνο στην κουζίνα μας. Ήδη από την αρχαιότητα είχαν γίνει σύμβολο της ζωής, της δημιουργίας, της αναγέννησης. Πολύ πριν από την επικράτηση στην διατροφή, τα αυγά είχαν γίνει σύμβολο των Ελευσινίων Μυστηρίων, καθώς με το σφαιρικό τους σχήμα θυμίζουν την τελειότητα. Από ένα τεράστιο αυγό ξεπρόβαλε η θεά Αφροδίτη, αλλά και η Ωραία Ελένη, με τα αδέλφια της, τους Διόσκουρους, καθώς και αυτός ακόμα, ο Ωογενής θεός Έρωτας. Από την αρχαία Περσέπολη έχουν βρεθεί ανάγλυφα, όπου ευγενείς παριστάνονται να κρατούν στα χέρια αυγά (500 π. Χ.), ενώ μέχρι και σήμερα η εαρινή ισημερία εορτάζεται στην Περσία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου με το βάψιμο και την κατανάλωση αυγών.

Φανταστικές ιδέες

Τα αυγά είναι μία υπερτροφή. Διαβάστε και μάθετε περισσότερα για τις θερμίδες τους.

Ευ Ζην
αυγά τηγανιτά θερμίδεσ - αυγό τηγανιτό θερμίδεσ - τηγανιτά αυγά θερμίδεσ

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται