Εσύ πόσο άνετα νιώθεις χωρίς ρούχα;

Η ανατομία ενδιαφέρει κάθε άνθρωπο από πολύ νεαρή ηλικία. Μεγαλώνοντας περνάμε αρκετή ώρα στον καθρέφτη, προσπαθώντας να καταλάβουμε το σώμα μας και να ανακαλύψουμε κάθε μικρή λεπτομέρεια που φέρνει η ανάπτυξη.

Τα χαρακτηριστικά του φύλλου προκαλούν «δέος» σε κάποια κορίτσια και μερικές φορές η αμφιβολία για την γυμνή τους εικόνα δεν λύνεται ποτέ.

Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και την ερωτική ικανοποίηση να γνωρίσεις από νωρίς το σώμα σου και να το αγαπήσεις. Βέβαια, υπάρχει μεγάλο ποσοστό νεότερων γυναικών που χτίζουν λάθος σχέση με τον οργανισμό τους. Βασικός λόγος; Ανακαλύπτουν ανατομικές δυσμορφίες που τους δημιουργούν κόμπλεξ, δεν μοιράζονται την ανησυχία τους με τη μητέρα ή το γιατρό τους και προτιμούν να κρύψουν την αλήθεια του καθρέφτη κάτω από τα ρούχα. Τα μεγάλα χείλη ή η διογκωμένη κλειτορίδα και οι δυσαναλογίες είναι ενδεικτικά πως πρέπει να μιλήσεις ανοιχτά με το γιατρό σου και να ενημερωθείς για τις λύσεις που θα σου προτείνει.

Πώς μπορεί όμως μια γυναίκα που ντρέπεται για το σώμα της να απελευθερωθεί μπροστά σε έναν άντρα και να αφεθεί σε ευτυχισμένες ερωτικές συναντήσεις;

Πάρα πολύ δύσκολα, απαντούν οι ειδικοί. Κάθε γυναίκα που προσπαθεί να κρυφτεί γιατί ντρέπεται έχει διαταραγμένη σχέση με τον εαυτό της και μέχρι να παραδεχτεί πως πρέπει να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια ζει με το άγχος της απόρριψης.

aneta-xoris-rouxa-zeugari

 

Ο δρ. Ναούμ, μέσα από την μεγάλη του εμπειρία, δηλώνει:
«Οι γυναίκες που επισκέπτονται το ιατρείο μου για να ενημερωθούν για την αιδοιοπλαστική ή την κολποπλαστική, συνήθως αναφέρουν 2 πολύ σημαντικούς λόγους, οι οποίοι τις οδήγησαν στο να έρθουν. Πρώτον, η καθημερινότητά τους είναι πιο δύσκολη, καθώς συνήθως βιώνουν πόνο κατά την επαφή … ! Δεύτερον, αισθάνονται οι ίδιες μειονεκτικά! Ντρέπονται για τη γεννητική τους περιοχή.»

Όπως φαίνεται οι δυσμορφίες στην γεννητική περιοχή είναι ένα κοινό, συνηθισμένο φαινόμενο. Είτε εκ γενετής είτε με την πάροδο των χρόνων μπορεί να παρατηρήσεις πως η εικόνα σου δεν είναι ιδανική. Κάποιες φορές οι αλλοιώσεις προκαλούν πόνο ακόμα και στις καθημερινές σου δραστηριότητες, π.χ. στο περπάτημα, ενώ η στιγμή που θα βρεθείς γυμνή μπροστά σε έναν ερωτικό σύντροφο είναι αμήχανη.

Τι μπορείς να κάνεις

Η επανορθωτική ιατρική έχει προοδεύσει τις μεθόδους αντιμετώπισης των ανατομικών δυσμορφιών. Ο κλάδος εξελίχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια, γιατί το ποσοστό των γυναικών που μιλούν ανοιχτά για τα προβλήματα στη γεννητική τους περιοχή και αναζητούν εξειδικευμένη λύση πολλαπλασιάζεται. Έτσι, έχουμε σύμμαχο ήπιες επεμβατικές μεθόδους, δε χρειάζεται να πάει το μυαλό σου στο χειρουργικό κρεβάτι.

Feminine doctor with pink stethoscope in pocket

Αιδοιοπλαστική
Η επέμβαση  γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό με τη χρήση Lazer. Είναι γνωστά τα προτερήματα αυτής της τεχνολογίας σε σχέση με τις συμβατικές επεμβάσεις. Δεν γίνονται τομές, ράμματα, ούτε ολική νάρκωση. Δε θα νιώσεις τον πόνο που ακολουθεί κάθε χειρουργείο και σε λίγες μέρες το σύντομο ραντεβού για την αιδοιοπλαστική θα είναι παρελθόν.

Στο παρελθόν θα ανήκει και κάθε ανασφάλεια, κόμπλεξ και δυσανεξία, που ένιωθες μέχρι τα διορθωθεί το ανατομικό σου πρόβλημα.

www.nikosnaoum.gr