Για να φτιάξετε τα ωραιότερα μπισκότα cookies βουτύρου με σοκολάτα, ακολουθήστε πιστά τα εξής:
- Βούτυρο μαλακό σημαίνει βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Όχι λιωμένο και υγρό, απλά μαλακό
- Διαλέξτε ένα βούτυρο με αρώματα για τέλεια μπισκότα cookies.
- Αλέστε τη ζάχαρη στο μπλέντερ ώστε να γίνει όσο πιο ψιλή γίνεται, σαν πούδρα.
- Η ψιλή ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο, θέλουν καλό χτύπημα για να γίνουν κρέμα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με το χέρι αν δεν έχετε μίξερ (μην σας πω, θα γίνει και καλύτερο).
- Παγώστε καλά τα μπισκότα, πριν τα ψήσετε.
- Μην τα παραψήσετε, δεν παίρνουν σκούρο χρώμα καθώς δεν περιέχουν αυγά.
- Αν μείνουν, (που δεν το βλέπω), αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές κουτί, για να παραμείνουν τραγανά και φρέσκα.
- Όταν κόβετε τη ζύμη σε μπισκότα, τα υπολείμματα ζύμης ξαναζυμωστε τα κι επαναλάβετε τη διαδικασία, ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο.
- Μπορείτε αν θέλετε, να κάνετε μεγάλη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη ωμά. Έτσι, θα τα ψήνετε λίγα λίγα, όσα χρειάζεστε κάθε φορά. Θα τα αφήνετε για 10′ να ξεπαγώσουν από την κατάψυξη και μετά στον φούρνο κατευθείαν.

Όταν θα τα μυρίζετε την ώρα που ψήνονται, θα σας τρελαίνει το άρωμα βουτύρου και σοκολάτας! Είναι φανταστική ίδέα να οργανώστε μπισκότο- cookies party και να βάλετε όλα τα παιδιά να φτιάξουν τα δικά τους!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.
Θέλω να έχετε επιτυχίες στην κουζίνα,
γι’αυτό και είμαι πάντα εδώ, να μοιράζομαι μαζί σας τις γνώσεις και τα μυστικά μου!