Μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα

Ήρθε η ώρα για τα πιο αφράτα μελωμένα μελομακάρονα με το σωστό σιρόπιασμα. Δες εδώ τι να προσέξεις για να σου γίνουν τα καλύτερα μελομακάρονα και να εισπράξεις συγχαρητήρια από όποιον τα δοκιμάσει.

•Μάζεψε τα υλικά σου. Ζύγισε τα όλα και σε 5′ θα έχεις έτοιμη τη ζύμη. Θα ξεκουράσεις για 20΄τη ζύμη για μελομακάρονα και μετά ξεκινάς το πλάσιμο.

•Αλεύρι μπορείς να βάλεις μαλακό ή για όλες τις χρήσεις για να σου γίνουν πολύ αφράτα τα μελομακάρονα.

κλασικα μελομακάρονα συνταγη
Μελομακάρονα 

•Λάδι βάζω πάντα μισό μισό, απαλό ελαιόλαδο με σπορέλαιο της αρεσκείας σου (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή σουσαμέλαιο).  Το ελαιόλαδο στα μελομακάρονα δίνει γεύση και το σπορέλαιο τα κάνει πολύ τραγανά πριν τα σιροπιάσεις και πολύ αφράτα μετά το σιρόπιασμα.

•Η ζάχαρη που λιώνει καλά με το λάδι στην αρχή του ζυμώματος καραμελώνει τέλεια και δίνει αφράτα μελομακάρονα.

γεμιστά μελομακάρονα
Γεμιστά μελομακάρονα

•Να θυμάσαι ότι τα μελομακάρονα θέλουν καλό ψήσιμο να ροδίσουν και να ψηθεί η καρδιά τους μέχρι μέσα. Αν δεν δώσεις προσοχή στο ψήσιμο και το κέντρο τους δεν στεγνώσει καλά τότε μετά δεν θα γίνουν αφράτα και δεν θα ρουφήξουν σωστά το σιρόπι στο σιρόπιασμα.

•Επειδή είναι πολλά μελομακάρονα στην δόση καλύτερα να τα ψήσεις στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά. Μπορείς να ψήσεις και στις αντιστάσεις βάζοντας το ταψί (ένα ένα ταψί να τα ψήνεις) στην κάτω σχάρα του φούρνου.

μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη με στεβια συνταγη αργυρω μπαρμπαριγου argiro
Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη

•Για να πετύχετε το τέλειο πλάσιμο, ξεκουράστε τη ζύμη για 20 λεπτά για να γίνουν αφράτα τα μελομακάρονα και να την κρατάτε πάντα σκεπασμένη.

•Όσο πιο πολύ χτυπάτε το λάδι και τη ζάχαρη τόσο πιο τραγανά και αφράτα θα γίνουν τα μελομακάρονα στο ψήσιμο.

•Όσο πιο αφράτα γίνουν τα μελομακάρονα στο ψήσιμο τόσο πιο αφράτα θα παραμείνουν μετά το σιρόπιασμα.

μελομακάρονα με μπύρα
Μελομακάρονα με μπύρα 

•Προσοχή στο ζύμωμα. Αφού ρίξεις το αλεύρι και μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα σταματάς το ζύμωμα αν θέλεις να σου γίνουν τα μελομακάρονα αφράτα. Όσο πιο πολύ ζυμώνεις τη ζύμη ,τόσο πιο πολύ «ξερνάει» το λάδι και τόσο πιο σκληρά και ξερά μελομακάρονα θα έχεις στο τέλος.

•Η ζύμη για μελομακάρονα πρέπει να είναι λαδερή και απαλή και να πλάθεται σαν μαλακή πλαστελίνη.

•Προσοχή μη σας φανεί η ζύμη μαλακή και ρίξετε κι άλλο αλεύρι. Γιατί η σκληρή ζύμη έχει ως αποτέλεσμα τα μελομακάρονα να γίνουν σκληρά ,ξερά και αλευρένια στην γεύση.

μελομακάρονα με σοκολάτα
Μελομακάρονα με σοκολάτα

•Το σωστό σιρόπιασμα είναι η μισή επιτυχία για τέλεια μελομακάρονα. Γι αυτό πρέπει τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.

•Για πολύ μελωμένα σιροπιασμένα μελομακάρονα παρατείνετε τον χρόνο παραμονής τους στο σιρόπι. Ή απλώστε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί, το ένα πλάι στο άλλο και περιχύστε τα σιγά σιγά με σιρόπι.

Και μην ξεχνάτε ότι είμαι πάντα εδώ για εσάς και αγαπώ να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά μου για να έχετε σίγουρη επιτυχία σε ότι φτιάχνετε στην κουζίνα σας. Εγώ χαίρομαι πιο πολύ από εσάς όταν ξετρελαίνετε κόσμο με τις συνταγές σας.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές να έχουμε!

Τώρα που μάθατε όλα τα μυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα, διαβάστε παρακάτω και όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλειους κουραμπιέδες!

Μυστικά για μοναδικούς κουραμπιέδες

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε