Μικρά μυστικά, για ξένοιαστα καλοκαιρινά μαγειρέματα

 

Το καλοκαίρι, όλοι λίγο πολύ χαλαρώνουμε και αλλάζουμε το πρόγραμμα μας. Αφήστε λοιπόν τα πολύπλοκα μαγειρέματα για άλλες εποχές. Χαρείτε παρέα με αυτούς που αγαπάτε ό,τι κι αν φτιάξετε, ακόμα και την πιο απλή συνταγή.

Εύχομαι να έχετε όλοι, ένα μακρύ, χαλαρό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

  • Όταν βράζετε χόρτα ή λαχανικά αφού τα βγάλετε από το βραστό νερό βυθίστε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια. Με τον τρόπο αυτό, θα κοπεί ο βρασμός τους και το χρώμα τους θα παραμείνει έντονο.

  • Τώρα το καλοκαίρι και γενικά όταν είναι καλός ο καιρός, η σχάρα και το BBQ έχουν την τιμητική τους. Αυτό που πρέπει να θυμάστε πάντα είναι η ξεκούραση. Αφήστε το κρέας σας να ξεκουραστεί μετά το ψήσιμο ώστε να ανακτήσει τους χυμούς του.

  • Τα ζυμαρικά και γενικά τα μακαρόνια, τα αγαπάμε όλοι. Όταν βράζετε ζυμαρικά, μην βάζετε ποτέ ελαιόλαδο στο νερό που βράζουν. Το ελαιόλαδο στο νερό των ζυμαρικών αποτρέπει μετά την σάλτσα να κολλήσει επάνω στην πάστα.

Και μην ξεχνάτε λίγο τριμμένο τυρί πάνω στα καυτά ζυμαρικά πριν προσθέσετε την σάλτσα θα απογειώσει την μακαρονάδα σας.

  • Έχετε πάρα πολλά φρούτα που δεν θα προλάβετε να καταναλώσετε; Κόψτε τα σε κομμάτια και παγώσετε τα στην κατάψυξη .

Χτυπήστε τα στο μπλέντερ με γιαούρτι, προσθέστε λίγο μέλι και έχετε το πιο υγιεινό και εύκολο παγωτό του κόσμου στο λεπτό ! Απολαύστε το αμέσως.

  • Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σε αφθονία όλο το καλοκαίρι,γι’ αυτό μην διστάσετε να μπλέξετε φρούτα και λαχανικά και να βγάλετε στο τραπέζι σας πολύχρωμες σαλάτες, ρύζια με φρούτα και κρύα πιάτα.

  • Αγαπώ το ψάρι και το μαγειρεύω με χίλιους τρόπους. Ο πιο εύκολος και ο πιο νόστιμος καλοκαιρινός τρόπος για να μαγειρέψετε το ψάρι χωρίς να μυρίζει όλο το σπίτι, είναι να το φτιάξετε με μελωμένες πατάτες στο φούρνο.
  • Περίσσεψαν πολλά λαχανικά και έχετε λίγο απ’ όλα στο ψυγείο σας φτιάξτε ένα ωραίο καλοκαιρινό τουρλού μπριάμ και συνοδέψετε το με φέτα και τραγανό ψωμί. Τρώγεται και κρύο.

  • Έχετε καλεσμένους στο σπίτι και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε; Ποτέ μην κάνετε πειράματα με μια νέα συνταγή. Ακολουθείστε συνταγές που έχετε ήδη κάνει στο παρελθόν και δεν θα σας προκαλέσουν άγχος. Η σιγουριά του ότι γνωρίζετε ακριβώς τι κάνετε, μυρίζει πάντα επιτυχία και συγχαρητήρια.

  • Τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές αποθηκεύστε τους ξηρούς καρπούς σε βάζα που κλείνουν αεροστεγώς (αποφύγετε τα πλαστικά) και συντηρείστε τα στο ψυγείο. Έτσι θα παραμείνουν φρέσκοι με όλα τους τα αρώματα όσους μήνες κι αν τα αφήσετε.

Φτιάξτε κι αυτές τις συνταγές με ξηρούς καρπούς, που όλοι τρελαίνονται

 

  • Αν μαγειρεύετε για καλεσμένους προσπαθήστε να είστε χαλαροί. Για να είστε χαλαροί, φροντίστε να έχετε κάνει γερή προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα. Μόνο έτσι γα νιώθετε αυτοπεποίθηση. Ο χρόνος που σας πιέζει ενώ η ώρα περνάει, δεν είναι ότι καλύτερο όταν περιμένεις κόσμο στο σπίτι.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα εστιατόρια. Γερή προετοιμασία σημαίνει ξέγνοιαστο service.

  • Τώρα το καλοκαίρι μαζέψτε όλα τα μπαχαρικά και αποξηραμένα βότανα από τα ζεστά σημεία της κουζίνας σας. Αποθηκεύστε τα σε σκοτεινό και δροσερό σημείο (ψυγείο, κελάρι).

Με τον τρόπο αυτό θα διατηρούν αναλλοίωτα τους καλοκαιρινούς ζεστούς μήνες.

Αδράξτε την ευκαιρία και φτιάξτε ένα ωραίο λικέρ με μπαχαρικά να το απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.

Και να θυμάστε! Οι καλύτερες στιγμές στην κουζίνα, είναι αυτές που μοιράζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς!

Μαζευτείτε, μαγειρέψετε, μοιραστείτε κι απολαύστε! Είναι κάτι που κάνω πάντα τα καλοκαίρια με τους φίλους μου και την οικογένεια μου.

Καλό καλοκαίρι και συνεχίστε να μαγειρεύετε με πάθος!

Με αγάπη

 

Θέλω να μοιράζομαι τα πάντα μαζί σας μέσα από το argiro.gr!

Σας Προτείνουμε