Πίσω

Φρούτα του δάσους

Φρούτα του δάσους, μια βόμβα αντιοξειδωτικών

Στην κατηγορία φρούτα του δάσους ανήκουν όλα εκείνα τα φρούτα της οικογένειας των μούρων. Αποτελούν υπερτροφές που τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει για τα καλά στην κουζίνα μας. Πολλοί προσθέτουν και τις φράουλες στην κατηγορία αυτή. Λέγονται φρούτα του δάσους, καθώς πολλές φορές φύονται μόνα τους, με την μορφή θάμνων, ανάμεσα σε άλλα δέντρα. Στο εμπόριο τα βρίσκουμε είτε φρέσκα σε κεσεδάκια είτε κατεψυγμένα. Υπάρχουν μάλιστα και κατεψυγμένα μείγματα. 

Θρεπτική Αξία και Οφέλη

Περιέχουν βιταμίνη C, Β1 και Β2, καθώς και μια σειρά άλλων βιταμινών, μεταλλικά στοιχεία και αμινοξέα. Περιέχει πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά και διατροφικές ίνες απαραίτητα για το σώμα και τον οργανισμό μας. Πρόκειται για φρούτα που είναι εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλλουν στην απομάκρυνση τοξικών ουσιών από το σώμα μας.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ρυθμίζουν την χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης ρυθμίζουν και τον σακχαρώδη διαβήτη μέσω της καλύτερης λειτουργίας της ινσουλίνης στο σώμα. Επιπλέον βοηθούν στην διατήρηση της επιδερμίδας σε υγιή κατάσταση. Περιέχουν και φυτικές ίνες που δρουν ευεργετικά στην λειτουργία του εντέρου.

Μπορεί να είναι πολύ σημαντική η διατροφική τους αξία και τα οφέλη τους, ωστόσο η κατανάλωσή τους, και κυρίως μεταποιημένων, πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς κάποια από αυτά, κυρίως τα σμέουρα, περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Φρούτα του δάσους και μαγειρική

Με τα φρούτα του δάσους μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορες γλυκές αλχημείες. Σε μπάρες δημητριακών καθώς και στο γιαούρτι μας είναι μια έξτρα προσθήκη με μοναδική γεύση. Μπορούν να προστεθούν σε πρωινά και δυναμωτικά smoothe. Τέτοιου είδους φρούτα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σαν διακοσμητικά στοιχεία σε γλυκίσματα και επιδόρπια, χάρη στα έντονα χρώματα που έχουν.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται