Πίσω

Βαλσάμικο Ξύδι

Τι είναι το βαλσάμικο ξύδι

Το αληθινό βαλσάμικο ξύδι ξεκινά με το χυμό των σταφυλιών Trebbano, το οποίο πρέπει να περάσει για τουλάχιστον δώδεκα χρόνια σε ξύλινα βαρέλια για να αποκτήσει περισσότερη γεύση και άρωμα. Είναι ένα σκουρόχρωμο, γυαλιστερό υγρό, το οποίο είναι τόσο παχύρρευστο όσο η μελάσα. Είναι ένα ιδιαιτέρως ακριβό υλικό. Το παραδοσιακό βαλσάμικο είναι καλύτερο να το χρησιμοποιούμε με φειδώ. Μπορούμε να περιχύσουμε με αυτό κάποιων ειδών παρασκευές για έξτρα γεύση. 

Το βαλσάμικο ποιότητας Condmento, που έχει επίσης το όνομα “salsa balsamca”, είναι παραδοσιακό παρασκεύασμα, αλλά δεν φέρει τη σφραγίδα έγκρισης της κοινοπραξίας, όπως το προηγούμενο. Αυτό το είδος μπορεί να κυκλοφορήσει στο εμπόριο χωρίς να παλαιωθεί για δώδεκα χρόνια. Το γεγονός αυτό το καθιστά και αρκετά πιο οικονομικό για τους καταναλωτές.

Τα περισσότερα βαλσάμικα στο εμπόριο είναι από κόκκινο κρασί, με πρόσθετα σάκχαρα, σκουρόχρωμα με χρωστικές και αρώματα. Παρόλο που δεν είναι το αυθεντικό, μερικά έχουν καλή γεύση και είναι ωραία για συνοδευτικά σε πολλές παρασκευές.

Πώς επιλέγουμε 

Το αληθινό βαλσάμικο ξύδι φέρει το όνομα Aceto Balsamco Tradzonale d Modena στην ετικέτα. Στο εμπόριο, καλό είναι να αναζητούμε εκείνα που δεν έχουν σάκχαρα ή χρώματα. Η δοκιμή είναι η καλύτερη λύση για να δούμε ποιο μας αρέσει και ταιριάζει στα προσωπικά μας γούστα.

Δεν αναγράφουν όλα τα προϊόντα τον χρόνο παλαίωσης στην ετικέτα. Ένα τιπ που μας βοηθάει στην αναγνώριση της ηλικίας του είναι να γυρίσουμε το μπουκάλι. Εάν το υγρό είναι παχύρρευστο, τότε πιθανόν να είναι παλαιωμένο.

Τρόπος αποθήκευσης

Καλό είναι να το διατηρούμε καλά κλειστό με καπάκι ή φελλό και μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα, έτσι ώστε να Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης για το βαλσάμικο ξύδι είναι να το κρατήσουμε καλά κλειστό με καπάκι ή φελλό και μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα. Το υλικό αυτό δεν χαλάει ποτέ, καθώς όσο πιο “γερασμένο” είναι, τόσο το καλύτερο.

Τα οφέλη του στην υγεία μας

    Βοηθάει στην καλή διατήρηση της υγείας του δέρματος
    Βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
    Προάγει την υγιή πέψη
    Συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης
    Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται