Αφράτη καρυδόπιτα, της Στέλλας Βαξεβάνη

Αφράτη καρυδόπιτα, της Στέλλας Βαξεβάνη

Υλικά

4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. γάλα
2 φλ. αλεύρι
1 φλ. καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
1 κουτ. γλ. ξίδι
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό


Εκτέλεση

Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Στη συνέχεια, αφού ανακατέψουμε το ξίδι με τη σόδα, το προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα χοντροτριμμένα καρύδια και κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά περίπου ( δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι αν ειναι έτοιμη. Το καρφώνουμε στο κέντρο της καρυδόπιτας και αν βγει στεγνό ειναι έτοιμη).

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά απο το σημείο βρασμού.

Σιροπιάζουμε την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.