Αλμυρά μπισκοτάκια (μπατόν σαλέ), της Στέλλας Βαξεβάνη

Αλμυρά μπισκοτάκια (μπατόν σαλέ), της Στέλλας Βαξεβάνη

Υλικά

300 γρ. βούτυρο
5 γρ. αλάτι
2 αυγά
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο + 50 γρ. για το πασπάλισμα
500 γρ. αλεύρι
2 γρ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα αυγά, να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Η ζύμη στην αρχή μπορεί να τρίβεται, αλλά όσο περισσότερο τη δουλεύουμε τόσο πιο εύπλαστη γίνεται. Πλάθουμε χοντρά κορδόνια και κόβουμε σε κομμάτια 5-6 εκ.

Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λιγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά ( μέχρι να ροδίσουν).