Βασιλόπιτα κέικ με ζαχαρόπαστα, της Αριστέας Τσουρέκη

Βασιλόπιτα κέικ με ζαχαρόπαστα, της Αριστέας Τσουρέκη

Υλικά

Για το κέικ
500 γραμ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμ. μαργαρίνη μαλακιά
350 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
260 ml γάλα
βανίλια υγρή με άρωμα πορτοκάλι
100 γραμ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροαλεσμένα
100 γραμ. βατόμουρα ή άλλα αποξηραμένα φρούτα

Για τη βουτυρόκρεμα
500 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 ασπράδια αυγών
1 κ.γ βανίλια υγρή
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κ. ζαχαρόπαστα έτοιμη


Εκτέλεση

Για να κάνουμε δίπατη τη βασιλόπιτα κάνουμε διπλή δόση για το κέικ.
Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα. Ρίχνουμε τη βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι. Στο τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και τα φρούτα, ελαφρώς αλευρωμένα και τα ανακατεύουμε με μαρίζ να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 32 εκ και ένα 25εκ και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μια ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Για την βουτυρόκρεμα
Χτυπάμε το βούτυρο για 4 λεπτα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζουμε το μπολ με τη ζάχαρη, πάνω σε μία κατσαρόλα, με λίγο νερό που βράζει και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφού λιώσει η ζάχαρη καλά, χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά. Μόλις σφίξει η μαρέγκα, προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

Συναρμολόγηση
Αλείφουμε με μια σπάτουλα τα δυο κέικ με τη βουτυρόκρεμα και στρώνουμε καλά να γίνει λεία.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζαχαρόπαστα σε χοντρό φύλλο, ρίχνοντας στον πάγκο μας ζάχαρη άχνη, για να μην κολλάει.

Σκεπάζουμε και τα δυο κέικ με τη ζαχαρόπαστα και την πατάμε καλά, για να κολλήσει και να είναι λεία, χωρίς να έχει μείνει αέρας μέσα.

Βάζουμε το μεγάλο κέικ στην πιατέλα και από πάνω ακουμπάμε το πιο μικρό, αφού βάλουμε στη βάση του λίγη βουτυρόκρεμα, για να σταθεροποιηθεί.

Στο τέλος, με τη ζαχαρόπαστα, αφού τη χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, φτιάχνουμε χιονάνθρωπους ή καλικαντζαράκια ή γιρλάντες δίχρωμες για να στολίσουμε τη βασιλόπιτα.
Για το στολισμό αφήστε την φαντασία σας και το πνεύμα των Χριστουγέννων να σας οδηγήσει!