Brownie χωρίς αλεύρι, της Αργυρώς Βλαχογιάννη

Brownie χωρίς αλεύρι, της Αργυρώς Βλαχογιάννη

Υλικά

225 γρ. ανάλατο βούτυρο
225 γρ. κουβερτούρα 70% ψιλοκομμένη
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά
145 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομένα
45 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένο
45 γρ. φυστίκια Αιγίνης ολόκληρα


Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Σε μπεν μαρί, βάλε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί και ανακάτευε να λιώσουν. Μόλις ενωθούν, ρίξε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.

Άσε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Χτύπησε τα αυγά στο μίξερ να αφρατέψουν λίγο και πρόσθεσε εκεί την σοκολάτα. Συνέχισε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξε εκεί τους ξηρούς καρπούς.

Βάλε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 25-30 λεπτά.