Φανταστικός ζαχαρομπακλαβάς Πάρου, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Φανταστικός ζαχαρομπακλαβάς Πάρου, της Αγγελικής Αντωνοπούλου

Υλικά

Για ένα ταψάκι περίπου 25 x 35 θα χρειαστώ :

500 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα,
5 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό,
400 γραμμάρια μέλι,
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη,
2/3 φλ. νερό,
1 κ.σ κοφτή κανέλα,
1/3 κ.γ γαρύφαλλο,
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα,


Εκτέλεση

Ανακατεύω καλά όλα τα στερεά υλικά (αμύγδαλο,σιμιγδάλι, κανελογαρύφαλλα).
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ρίχνω το μέλι μου, και σε μέτρια φωτιά περιμένω να ρευστοποιηθεί.

Προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό. Βράζω το σιρόπι μου για περίπου 5 λεπτά, και αφού έχει αρχίσει να δένει, προσθέτω όλα τα στερεά υλικά μαζί. Συνεχίζω να βράζω ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει καλά το μείγμα.

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μια στρώση ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε απλωτά το μείγμα. Κάνουμε και από πάνω μια στρώση με άχνη, και πατάμε με το χέρι να στρώσουμε το μείγμα μας.

Έπειτα με την ανάποδη μεριά μιας σπάτουλας, πατάμε καλά,παντού.

Αφήνουμε να παγώσει καλά, ώστε να σταθεί πριν το κόψουμε  σε κομμάτια.

Επίσης μπορείτε να βάλετε αντί για 500 γραμμάρια αμύγδαλο,  250 γραμμάρια καρύδια και 250 γραμμάρια αμύγδαλο, ξύσμα ενός πορτοκαλιού και κόντιτα πορτοκαλιού περίπου 150 γραμμάρια.

Είναι μια παραλλαγή που επιχείρησα να κάνω και το αποτέλεσμα ήταν επίσης φανταστικό.

Είναι ένα παραδοσιακό υπέροχο Παριανό αγαπημένο μου γλυκάκι! Θα γίνει σίγουρα και το δικό σας! Καλή απόλαυση!