Φραουλόφι, της Ανδριάνας Κότικα

Φραουλόφι, της Ανδριάνας Κότικα

Υλικά

Για τη βάση:

250γρ. μπισκότα πτιμπέρ θριμματισμένα,
100 γρ. βούτυρο λιωμένο,
κρέμα καραμέλας,
150γρ. καστανή ζάχαρη,
150γρ. βούτυρο,
400γρ. γάλα εβαπορέ

Για το γαρνίρισμα: 

250γρ. φρέσκες φράουλες σε φέτες,
250γρ. κρέμα γάλακτος 35% κρύα χτυπημένη σε σαντιγί,
λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μπισκότο και στρώνουμε σε φόρμα 23εκ. Την αφήνουμε στο ψυγείο.

Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει καραμέλα.

Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε, ώσπου να πυκνώσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στη βάση. Απλώνουμε την κρέμα και τις φράουλες και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Τέλος, γαρνίρουμε με σαντιγί και λιωμένη σοκολάτα.