Γαλακτομπούρεκο, της Μαρίας Παπαστεφανάκη

Γαλακτομπούρεκο, της Μαρίας Παπαστεφανάκη

Υλικά

1 φύλλο κρούστας, 115 γραμ. σιμιγδάλι, 220 γραμ. ζάχαρη, 22 γραμ. corn flour, 1 λίτρο γάλα, 4 αυγά, 3 βανίλιες, 1 πακέτο μαργαρίνη με βούτυρο

Για το σιρόπι

2 1/2 ποτήρια νερό, 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη, 1 κανέλα, 1 κ.σ γλυκόζη


Εκτέλεση

Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα στην κατσαρόλα να βράσει. Χτυπάμε τα 110 γραμ. ζάχαρη μαζί με τα τέσσερα αυγά, πάρα πολύ καλά.

Μόλις βράσει το γάλα, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά για πέντε λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Μετά από αυτό βάζουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, το corn flour, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δέσει η κρέμα, βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας μαργαρίνη με βούτυρο, μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελάχιστα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα τα  φύλλα της κρούστας, βάζουμε με κουτάλι μέσα την κρέμα, και τα τυλίγουμε σε μπουρέκι.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, βάζουμε μέσα τα μπουρέκια, βουτυρώνουμε ξανά από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να το δέσουμε.  Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Βγάζουμε το ζεστόωγαλακτομπούρεκο από το φούρνο και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Αν θέλουμε, μπορούμε να σερβίρουμε το γαλακτομπούρεκο-μπουρέκι, με παγωτό.

Καλή επιτυχία!