Κανελόνια με σπανάκι και τυρί philadelphia, της Ελευθερίας Χατζηπέρρου

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί philadelphia, της Ελευθερίας Χατζηπέρρου

Υλικά

12 κανελόνια,
1 kg σπανάκι,
100 γρ. philadelphia light,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες,
1,5 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας,
1 κ. σούπας λάδι,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα κανελόνια σε ένα μεγάλο μπολ, καλύπτετε με βραστό νερό και τ’ αφήνετε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε, μέχρι να μαραθεί.

Μόλις μαραθεί, προσθέτετε το philadelphia και απομακρύνετε από τη φωτιά.

Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα.

Στη βάση ενός ταψιού απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας και από πάνω τοποθετείτε τα γεμισμένα κανελόνια.

Τέλος, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε στους 180 oC για περίπου 30 λεπτά.