Καρύδα τυλιχτή, της Χριστίνας Βέρρα

Καρύδα τυλιχτή, της Χριστίνας Βέρρα

Υλικά

Για τη Γέμιση:
600 γρ. καρύδα (κρατάμε λίγη για το πασπάλισμα από πάνω),
500 γρ. φύλλο κρούστας,
3 βανίλιες,
7 αυγά,
βούτυρο για το άλειμμα

Για το Σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη,
3 κούπες νερό,
1 φλούδα λεμονιού


Εκτέλεση

Βάζουμε το σιρόπι για λίγα λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με πιρούνι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε την καρύδα (μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το πασπάλισμα στο τέλος), τις βανίλιες και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Απλώνουμε ανά δύο φύλλα, βουτυρώνοντας τα και τα δύο και βάζουμε κατά μήκος επαρκή ποσότητα από τη γέμιση (όχι πολύ).

Διπλώνουμε, στρογγυλεύοντας απαλά και ρολάρουμε. Κόβουμε τη λωρίδα σε κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα ανά δυο.

Βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί και με πινέλο βουτυρώνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 30-40′).

Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε βαθύ ταψί και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι. Αφήνουμε να πάρει το σιρόπι, γυρίζοντας τα που και που. Έπειτα από ώρες, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με την καρύδα που έχουμε φυλάξει.

Καλή επιτυχία!