Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια, της Τζίνας Καραθανάση

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια, της Τζίνας Καραθανάση

Υλικά

1 κιλό ανάμεικτο κιμά
μαϊντανό
δυόσμο
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
αλάτι
λάδι για το τηγάνησμα
αλεύρι για το αλεύρωμα
1 πακέτο μακαρόνια νο 6

Για τη σάλτσα

2 κουτιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
3 κ.σ λάδι
λίγο ζάχαρη
σκόρδο


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά το ξύδι, αλάτι, λίγο λάδι και ψιλοκομμένα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο-ξερό ή φρέσκο και το μουλιασμένο ψωμί. Ανακατεύουμε καλά. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.  Μετά τα βάζουμε μέσα στην έτοιμη κόκκινη σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με σάλτσα και κεφτεδάκια.