Κεφτεδάκια με πατάτες κοκκινιστές στο φούρνο, της Μαρίας Χατζηγιάννη

Κεφτεδάκια με πατάτες κοκκινιστές στο φούρνο, της Μαρίας Χατζηγιάννη

Υλικά

1 kg. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες),
500 gr. κιμά μοσχάρι περασμένο μια φορά απο την μηχανή,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο,
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα,
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι,
1/2 κ.γ. ρίγανη,
αλάτι όσο θέλετε,
3 φέτες ψωμί του τοστ περασμένες από το μούλτι,
2 κ.σ. ελαιόλαδο ,
1/2 κούπα ντοματοχυμό


Εκτέλεση

Σε μία γάστρα, βάζουμε τις κομμένες πατάτες με το ντοματοχυμό, το αλάτι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος της χούφτας μας.

Ψήνουμε στους 200°C για περίπου μία ώρα (ρυθμίστε τη θερμοκρασία, ανάλογα με το φούρνο σας).