Κεφτεδάκια με σάλτσα, της Δήμητρας Γιαννακοπούλου

Κεφτεδάκια με σάλτσα, της Δήμητρας Γιαννακοπούλου

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
600 γραμ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο μεγάλη ή δύο μικρές
2 κ.γ μαϊντανό αποξηραμένο
1/2  φακελάκι φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ πάπρικα
2 κ.σ λάδι
1 αυγό
1 σφηνοπότηρο γάλα
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1/2 συσκευασία ντομάτα τριμμένη
2 κ.σ λάδι
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Τρίβουμε σε multi το κρεμμύδι με το σκόρδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για τα κεφτεδάκια.Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και νερό, μέχρι να τα σκεπάσει.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε γιατί θα σπάσουν.