Κέικ βρώμης με ξηρούς καρπούς, του Κωνσταντίνου Μπίκου

Κέικ βρώμης με ξηρούς καρπούς, του Κωνσταντίνου Μπίκου

Υλικά

1 κιλό βρώμη,
300 γραμμάρια πίτουρο βρώμης,
300 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά,
500 γραμμάρια σταφίδα μαύρη,
500 γραμμάρια σταφίδα ξανθή,
200 γραμμάρια δαμάσκηνα,
200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα,
250 γραμμάρια καρύδια (ψίχα),
150 γραμμάρια μπανάνα αποξηραμένη,
300 γραμμάρια πευκόμελο,
50 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου,
500 ml νερό,
1 κ.σ αλάτι,
1 κ.σ κανέλα Κεϋλάνης


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, την κανέλα, το σιρόπι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε  τους ξηρούς καρπούς (εκτός από τα αμύγδαλα). Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Σε μπλεντερ αλέθουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Ρίχνουμε το νερό στο μείγμα, ταυτόχρονα ανακατεύουμε και ρίχνουμε βρώμη και αμύγδαλο αλεσμένο. Στο τέλος ρίχνουμε και το πίτουρο βρώμης.

Αφήνουμε το μείγμα να ηρεμήσει για 8 ώρες, σε θερμοκρασία δωματίου, και κάθε 2 ώρες το ανακατεύουμε ελαφρώς.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 65′-70′.

Για ομοιόμορφο ψήσιμο καλύπτουμε τις φόρμες με αλουμινόχαρτο.