Κέικ με γλυκό κουταλιού κυδώνι, της Κλεοπάτρας Κιβρακίδου

Κέικ με γλυκό κουταλιού κυδώνι, της Κλεοπάτρας Κιβρακίδου

Υλικά

250 γραμ. γλυκό του κουταλιού κυδώνι
4 αυγά
200 γραμ. ζάχαρη
200 ml σπορέλαιο
100 ml χυμό πορτοκάλι
420 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
3κτγ. μπέικιν
3 κ.σ απόσταγμα βανίλιας (ή 3 κάψουλες)


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώνετε και αλευρώνετε είτε μια στρογγυλή φόρμα ή ένα ταψί 30×20 εκ.

Σ΄ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη χτυπάτε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για πολύ λίγο και έπειτα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά.

Ρίχνετε το γλυκό του κουταλιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια και χτυπάτε ώστε να ανακατευτεί το μείγμα καλά.

Βάζετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψί και ψήνετε για 50′-55′ μέχρι να ροδίσει. Έπειτα απο τα πρώτα 40′ ψησίματος μπορείτε να ανοίξετε πολύ γρήγορα το φούρνο και να βάλετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω απο το κέικ για να μην ξεραθεί μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο (δεν χρειάζεται να βγάλετε το κέικ απο τον φούρνο, απλά ακουμπάτε πρόχειρα το αλουμινόχαρτο πάνω στο κέικ).

Μόλις ψηθεί λοιπόν, το αφήνετε να ‘σταθεί’ για 10′ πριν το κόψετε και.. καλή σας όρεξη!