Κέικ Μαρμπρέ, της Φρόσως Σπυροπούλου

Κέικ Μαρμπρέ, της Φρόσως Σπυροπούλου

Υλικά

180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομματάκια,
230 γρ. ζάχαρη,
3 μεσαία αυγά,
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
180 γρ. γάλα πλήρες + 1 + 1/2 κ.σ. επιπλέον χλιαρό,
30 γρ. σκόνη κακάο


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύoντας με μια σπάτουλα.

Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με την 1 1/2 κουτ. ζεστό γάλα και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές κι από τα 2 μείγματα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5′ μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε.